Tilbakeviste anklager om forsikringssvik

Høsten 2023 brant det i en fritidsbåt utenfor Larvik. Båten havarerte og sank, men forsikringsselskapet anklaget båteieren for forsikringssvik og nektet ham oppgjør. Mannen som eide båten engasjerte vår advokat og partner, Thorsteinn J. Skansbo til å bistå ham overfor selskapet.

 

Anklaget for forsikringssvindel etter brann

Forsikringsselskapet mente at mannen hadde tent på båten selv, og dessuten gitt feil opplysninger da han tegnet forsikringen. Begge disse anklagene om forsikringssvindel er i seg selv alvorlige nok til å bli nektet erstatning hvis de medfører riktighet. Mannen nektet for at han hadde gjort noe av dette.

Advokat Skansbo gikk i dialog med både forsikringsselskapet og politiet på vegne av båteieren, og ba om at det ble gjort ytterligere og konkrete etterforskningsskritt. Den nye etterforskningen avdekket at det ikke var noe som tydet på at brannen var påsatt. Det viste seg også at forsikringsselskapet heller ikke hadde noe grunnlag for å hevde at mannen hadde gitt feil opplysninger da forsikringsavtalen ble inngått.

Les også vår artikkel om Henrik Sørensen, som ble beskyldt for å ha satt fyr på sin egen båt. Etter hjelp fra våre advokater fikk han 3,2 millioner kroner i erstatning. 

 

Politiet henla saken - forsikringsselskapet ga seg

Politiet henla saken etter den nye etterforskningen og forsikringsselskapet måtte komme tilbake til forhandlingsbordet. Der endte saken med at mannen til slutt fikk forsikringsoppgjøret for båten.

Hvis du har blitt feilaktig anklaget for forsikringssvik, er det viktig at saken din håndteres av en advokat som har erfaring med både forsikrings- og sviksaker. I Advokatfirmaet Robertsen har vi over mange år bistått forsikringstakere som ikke har blitt trodd av sitt eget forsikringsselskap, og blitt nektet erstatning på feilaktig grunnlag.

Se mer om hva vi kan bistå med innen forsikringsrett her.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om din sak.

Oslo:

Sentralbord: 22 12 24 80
Telefax: 22 12 24 81
Email: oslo@robertsen.no

Florø:

Telefon: 22 12 24 94

Email: floro@robertsen.no

Svolvær:

Sentralbord 76 06 91 30

Email: lofoten@robertsen.no

Samarbeidspartnere

Grimstad: 22 12 24 80

Vadsø: 78 94 14 00

Innhold © Advokatfirmaet Robertsen. Webdesign © 2018-20 av Web Norge.