Visste du at Advokatfirmaet Robertsen har en advokat som har en unik bakgrunn som håndverksmester? Det er til stor hjelp for mange med bolig- og eiendomssaker.

Hvis du har vært uheldig etter boligkjøp, kan advokat Geir Hansens tips kan spare deg for fortvilelse og store beløp. Han kan også kontaktes på tlf. 22122480 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. 

 

 

Misfornøyd etter boligkjøp: - Uhyre viktig å klage raskt


Hvert fjerde boligsalg ender i konflikt mellom kjøper og selger. Det verste du kan gjøre hvis du oppdager feil eller mangler i boligen du kjøpte, er å utsette klagen.

Endringer i avhendingsloven skal gi tryggere bolighandel i Norge. Boligselger og de profesjonelle partene vil få et større ansvar enn de har i dag ved feil og mangler, enn de hadde før endringene i lovverket. Det forventes at loven trer i kraft tidligst i sommeren 2020.

Vi vurderer saken kostnadsfritt - hør med våre advokater om hvilke muligheter du har.

Den ferske boligloven legger mer ansvar på boligselger for å gi informasjon, og stiller større krav til takstmennenes kompetanse og utforming av tilstandsrapporten. Samtidig får kjøperen en strengere undersøkelsesplikt, og kan ikke kreve erstatning for feil og mangler som kan forventes av boligens alder, byggemåte og synlige stand. Terskelen for kjøpers mulighet til å kreve erstatning senkes likevel, ettersom det ikke lenger vil være lov til å selge brukt bolig «som den er». Det vil heller ikke være et krav om at feil og mangler må være vesentlig.

 

Les også vår guide om skjulte feil og mangler etter et boligkjøp.

 

Hva gjør du i dag, hvis du oppdager at boligen du kjøpte har feil eller mangler?

- Det er uhyre viktig å klage raskt og få hjelp så snart som mulig, sier advokat med spesialisering i eiendom og bolig Geir Hansen i Advokatfirmaet Robertsen, som har håndtert svært mange boligkonflikter for både kjøpere og selgere.

 

gh 20181219 132338Unik kompetanse

Advokat Geir Hansen har lang erfaring med personskadesaker. Han har i tillegg en unik kompetanse når det gjelder fast eiendom, bygg og anlegg som kommer klientene til del. Han var Norges første advokat med formell kompetanse innen våtrom, og har sertifisering fra Fagrådet for våtrom som både utøvende og prosjekterende innenfor tømrerfaget! Han har også mesterbrev.Hansen har en unik innsikt i bolig, eiendom og juss som er til stor hjelp for mange med bolig- og eiendomssaker. Et råd han ofte gjentar er:

- Det verste man kan gjøre er å «sette seg på gjerdet» og avvente hvis man oppdager feil eller mangler i boligen. Mange vet ikke at de kan miste retten til erstatning hvis de venter for lenge med å reklamere.

Mange venter og ser, for ikke å være til bry for selger eller for å se om problemet kan ordnes på egenhånd. Derimot er det i selgers interesse å få beskjed så snart som mulig. Kjøper kan miste sine rettigheter dersom reklamasjon utsettes for lenge. Fristen for å reklamere er som hovedregel rundt 2 måneder, men det bør likevel gjøres så snart man er kjent med forholdet som det er aktuelt å reklamere på.

Boligen skal være i samsvar med hva som er avtalt skriftlig og muntlig.

Før og etter overtakelse kan boligkjøpere få seg en uhyggelig overraskelse. Vanlige problemer er råte, fuktskader, rør, lukt eller skadedyr. Eller kanskje har det blitt gjort elendig håndverk som ikke holder byggeteknisk standard. Kanskje er arealet mindre enn hva som ble oppgitt.

Som boligkjøper har du gode rettigheter hvis du klager. Hvis eierskifteforsikringen har avslått et krav, vinner mange frem likevel: 4 av 5 vinner selv om eierskifteforsikringen først har avslått et krav, ifølge Finansklagenemnda. Så hvis forsikringsselskapet har avslått ditt krav, kan det lønner seg å få en advokat til å klage saken inn til Finansklagenemnde Eierskifte.

Her er noen viktige tips hvis du er misfornøyd etter boligkjøp.

 

Slik klager du for best mulig resultat:


1. Reklamere straks du oppdager feil eller mangler ved boligen, ellers kan du miste retten til erstatning. Få hjelp så snart som mulig. Reklamer snarest og senest innen 2 måneder etter at feil eller mangler ble oppdaget. Kjøper kan ikke klage på feil eller mangler man kjente til, eller måtte kjenne til da boligen ble kjøpt.

 

2. Du bør også reklamere skriftlig og umiddelbart til selger og/eller forsikringsselskapet som eierskifteforsikringen er tegnet i. Du sikrer da dokumentasjon på at reklamasjon er fremsatt. Reklamer umiddelbart selv om ikke nødvendigvis alle forhold er avklart. Du kan komme tilbake med mer informasjon etterhvert. Send gjerne også kopi av reklamasjon til megler. Ta vare på all kommunikasjon i saken som brev og e-postkorrespondanse.

 

3. Sørg for god dokumentasjon på alt som angår saken. Ta også bilder hvis skaden/mangelen/feilen er synlig. Undersøk manglene så snart som mulig, før gjerne detaljert protokoll. Du kan også bruke takstmann.

 

4. Hvis selger har eierskifteforsikring og boligkjøper ikke kommer til enighet med forsikringsselskapet, kan man klage til Finansklagenemnda. Bistand fra advokat er en fordel.

 

5. Dersom mangel oppdages lang tid etter overtakelse, så er det særlig viktig å reklamere umiddelbart. Mangler og feil som oppdages innen fem år etter overtakelse av bolig/eiendom er som utgangspunkt innenfor reklamasjonsretten. Etter fem år øker terskelen for å nå frem med klagen.

 

Få tidlig hjelp i din boligsak. Kontakt oss i dag enkelt, greit og uforpliktende.

Vi har den faglige kunnskap som er nødvendig for å vurdere din sak. Det gjør vi uten kostnad for deg. Dersom saken blir ført videre, vil din egen boligforsikring inneholde rettshjelpsdekning som dekker dine omkostninger hvis kravet blir avvist av selger eller selgers forsikringsselskap.

Muligheten for å nå frem med sitt krav mot selger avhenger i stor grad av kunnskap om gjeldende regler, rettspraksis og hvordan man går frem i den enkelte sak. Dette omfatter også en vurdering av om mangelen er av en slik karakter at den gir kjøper krav på erstatning eller om den er verd å gå videre med.

 

Lurer du på om du har en sak? Kontakt våre advokater for en uforpliktende samtale og vurdering av dine muligheter.
 

Oslo:

Sentralbord: 22 12 24 80
Telefax: 22 12 24 81
Email: oslo@robertsen.no

Florø:

Telefon: 22 12 24 94

Email: floro@robertsen.no

Svolvær:

Sentralbord 76 06 91 30

Email: lofoten@robertsen.no

Samarbeidspartnere

Grimstad: 22 12 24 80

Vadsø: 78 94 14 00

Innhold © Advokatfirmaet Robertsen. Webdesign © 2018-20 av Web Norge.